tinggalkan Link di Kedai Kopi

Dunia saya bertambah besar


setelah sekian lama aku senyap.... masuk dah bulan FEBRUARI tahun 2011...... aku ingat tahun nie tahun loncat..... tp x gak..... haiz2...... anyway..... kpd rakan2 blogger yang ada birthday pada tahun loncat especially sharp lahir 29 Feb..... cmner la korg smbut birthday korg yer ...... yerla 4 tahun skali kan......mkna nyer ...... korg muda la ....... hahahaha...... birthday x slalu...... kui3..... sori2..... gurau jer..... aku ckp pasal bnda ni sbb aku teringat birthday kawan aku bper hari lpas..... so terbawak la katakan........ anyway..... aku xder cter sbenarnya nk taip..... just nk share la perkembangan hidup aku yg x sberapa nie...... klau rkn2 x minat baca x perla..... blog aku ni pon dah cm diari aku jer..... x der bnda sencored atau filter...... aku bebas menulis kat sni.... tp klau ada org komplen..... terpaksa la aku remove post aku.... sdih gak sebenarnya...... x dapat tulis apa aku fikirkan n apa aku rasekan ...... dorg kdg2 kater.... nnti apa org ckp..... walaupon kdg2 tu..... ada jer komen membina bila di post..... tp biase la.... lain org.... lain pandangan kan.....

alrite...... so pasal post..... sbenarnya aku nk borak2 pasal bnda2 baru yang aku jumper..... rase..... trima..... n dpt.... setelah masuk tahun baru 2011..... ada la bnda2 baru yang mematangkan lagi persepsi n identiti aku yang masuk air hampir 24/7 ..... termasuk gak lah yg modify skit processor otak aku ngan pengalaman n memori serta mimpi baru........hahahaha....... aku sdar aku lemah ..... rapuh.... although ada kawan aku kata aku sgt bermotivasi ..... terbaca kat blog dier la .... zzzz.... so truskan cter..... bnda2 nie la yang membuat dunia aku bertambah besar.... setiap hari.... setiap kala..... setiap waktu..... setiap minit saat dan detik.... so aku nk cter la bnda2 yang membuat dunia aku mnjadi lebih besar setelah 2 bulan di 2011...


apakah bnda nyer yg membuat Dunia saya bertambah besar ---------->


  1. kini aku lebih matang dalam menyelesaikan masalah n mendengar masalah..... wauu~~~ aku sndri x jangka pasal bnda ni.... aku ngaku .... dlu aku slalu gak jd problem solver .... tp x serumit mana2 pon masalahnyer...... tp start jer tahun nie.... bnyk gak aku dgr dari keluhan ngan rintihan..... beberapa kawan aku...... x dari junior kat universiti aku ..... senior pon ada gak terbang jumper..... baik laki x pon pompuan sama jer aku layan ......anyway aku x jngka.... bile aku bg nasihat n aku komen serta pandangan..... stakat ni la..... x jgka lak keberkesanan nyer mmg effectif...... cam kat sowg kwn aku tu..... boleh hilang lak prob nyer dalam satu malam yakni dalam beberapa jam..... zzzz.....cepat x cepat la...... walaupon kaunseling nyer lame.......hehehe......n paling aku syukur n lega aku bile tgok masalah dorg settle .... time kasih sbb bg pluang tuk aku membantu..... cam org inggeris cakap la ... "please help me to help you"..... klau kwn2 bloggerz nk mintak pandangan.... leh gak..... tinggalkan jer komen... x pon link.... ker email... pndai2 la den nnti..... hehehehe
  2. aku dapat bnyak pengalaman baru ...... dari macam2 genre aspek kehidupan yg sementara nie...... contoh nyer cam persahabatan kasih sayang cinta keinginan kehendak perasaan keseronokkan.... sume nie bertambah lagi dalam diri aku.... n sume nyer scara x langsung..... x dari kwn.... dari apa aku rase..... skang aku dah tahu..... kwn ada macam2 taip ada yang ambik berat ada yang stakat cam lampin pakai buang.... heheheh..... kasih sayang lak ada beza bntuk nyer..... x same...... cinta pula x sume nyer mudah n indah cam bedtime story yang happy ending ..... kehendak ngan keinginan msti tau mana lebih penting pada diri jgn ikut kate n nafsu..... perasaan adakala perlu ditampal n dikunci serta dikawal tuk kebaikan diri ..... hehehe..... last2 aku ckp cmni jer tuk bnda nie~~ ARIGATO ORE NO TOMODACHI~~ time kasih2 kwn.....time kasih bnyk2..... ( T_T)
  3. ni last aku nk tulis.... pnat lak panjang2.... hahaha...... aku dah dapat tau cmner rase mereka2 yang pernah bercinta n putus tgh jalan..... x lpe gak apa rasenyer bile ada org pndam rase kat org lain.... mengharap pada sesuatu yang x mungkin berlaku..... jujur aku sronok n happy rase perasaan cmni.... sbb dunia aku sblom ni sgt linear .... x pernah wujud rase cm cinta kat pompuan..... mana x nyer..... aku x pernah layan pompuan sblom masuk universiti ..... so bile ada ..... aku fhm la sakit nyer cmner..... baru aku tau..... apa yg kwn2 aku yang pernah kongsi masalah dorg kat aku rase...... cmner pdihnyer ..... pergh.... sakit2..... hahaha..... tp aku still ok la.... tu yg konfem..... sbb bg aku.... atleast ..... aku still leh borak n lpak2 samer ..... x lebih dari tempat yg sepatutnya ..... happy jer yang aku slalu harapkan.... (>_<) ~~SHIAWASE2~~
well nie jer aku yang aku nk tulis wat mase nie.... ada lagi ...... tp mlas nl taip.... silap2 melalak aku menulis post nie.... hahahaha....... ada2 ajer aku nie..... biase la ..... aku ni kan masuk air 24/7.... aku harap masa yang berlalu nnti wat aku lebih tabah n matang...... terutamanya pemikiran n jiwa aku..... mklumlah.... aku dah ckp kan.... walaupon org pandang aku bermotivasi..... tp aku ni jnis rapuh n fragile.... n sebenarnya senang menangis bile melibatkan perasaan.....sbb tu aku x leh tgok tangisan n kesediahan..... ni gakla punca aku slalu ckp sori bnyk2...... zzzz...... well tu jer post nyer..... tanks membaca......

2 comments:

WNA (WanNurAfiyah) said...

care akh blog ko.. nak buat header cam ko.. mcm mne ko edit.. huuu..

Nor Hafiz ApexD BlackBurn said...

wat cm biase jer.... x tambah paper pon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...