tinggalkan Link di Kedai Kopi

Feeling Down and Despair

hmmm..... weird giler bg aku nk feeling down..... mmg pelik..... tang mana yang x btol aku pon x tau... mana x nyer..... kebelakangan nie.... mmg aku rase down giler..... fikir pon x btol...... makan pon x basah.... mandi pon x kenyang..... tido pon sakit belakang.... main game pon x lena...... cakap pon dah terbabas.... apa pasal tah.... zzz ..... nak kater musim down aku..... x der la plak.... sbb dah lpas baper minggu dah..... aku rase cam ada jer bnda yang x kena tp aku x leh nk btolkan..... nk kater meditation ngan relax .... mmg dah masuk bper jam dah aku wat.... leh kater smpai gak la 12 jam.... yer la dah bper hari practice...... nak kater study.... bukan pasal tu.... x rase cam aku x der mood pon......member..... pon bukan gak....lg aku ketuk member aku ada la..... duit.... lagi la bukan.....duit tu zap dah dpt...... relationship..... mmg out off league la..... x rase cam relationship ada kaitan..... ker sbb ayat2 mmber2 aku kot yang wat aku down skit.... contoh.....err..... ha!!!.... budak tu kuar ngan laki ker??? ..... x layak dier ngan ko.....zzzzz........budak itam cam ko konfem x der aweknyer....hahaha ......em.... tp x rase sgt... cume yang konfem x der awek sbb itam tu agak terasa la..... x sangka lak color aku pon leh kena bahan ..... well aku mmg itam so aku x malu nk cover2.... tp sedih gak aku.... apsal la dorg label budak itam truk sgt..... x per la .... yang aku tau kulit itam aku nie telah ajar aku bnyk erti kehidupan ....syukur2.... anyway.... walaupon aper yang mmber aku ckp nie time borak2 BUDAK TANJUNG tp x patut la ckap..... aku sendri pon trase cam kena panah petir..... nasib baik jer aku hidup lagi.... tp aku rase btol gak.... budak hitam mmg susah dapat awek sbb awek suke laki2 kacak jer....pandang ruper la katakan....zzzz..... sabar jer la.... hahaha........

:D

huh???

tanya la paper pon....tp klau tanya math mmg aku x jwb...

Sometime of my life

tah... sbb aku x tau nk wat aper... aku pon balik la ke mood wat lagu...
tp biase nyer klau aku wat lagu nie.... time2 aku down atau tibe2 otak aku nk menyanyi
dah2 ... aku smbung wat lagu baru..... tajuk ....


sometime of my life

sometime when i open my eyes
i see my life is full of lies
i've be wanted to have a good life
so everyday i would survive
but the path i choose is not so good
i think i'm no different than just a fool
keep looking for a long last dream
cause been alone is so painful to me

so i step up and give my hand
towards a someone that is my friend
to take my higher in this land of dream
but in the end the only left is me

so i say goodbye to all those lies
and say goodbye to this useless life
even my days will keep breaking apart
i will go on with this broken heart
and carry on with this only broken heart


well tu jer....sronok gak wat lagu nie..... skang tinggal nk masuk software wat lagu jer..... hehehe k k apexd moving on towards the shooting star..... next

Kokoro (hearts)

korg mungkin x tau sgt pasal video cmni.... tp x per la aku terangkan sbb aku yakin mereka yang ada sbagai blogger mmg minat kat video2 animation cmni...... k video ni adalah adalah hasil seni tangan budak2 komputer ... dari jepun kot x tau la..... tp yg aku sure bnda nie mmg best.... penyanyi bg lagu nie adalah kagami rin..... salah satu character vocaloid yang aku skang mmg sgap dengar lagu dorg yang dah cecah 11 juta.... ooo.... luper vocaloid nie korg leh baca faqs dorg kat internet.... berlambak info korg leh tau..... simple kater ...vocaloid ni adalah penyanyi tp suara dorg ni adalah ubahsuai gune sound synchronizing.... dah dah... masuk pasal video nie lak...

aku ske giler2 kat video ni sbb mmg best..... jujur aku menangis kot bile baca lyric lagu...tambah lagi ngan msg dari video ni..... bpak best......best..... best......

anyway.... pasal msg dier lak..... nobody wants to be lonely.... and hearts(kokoro) is something that is big and beautiful in this life..... (nie dari apa aku rase yer)

video

klau korg x dpt bacer video nie... korg tekan link ni....
nk download.... leh jer nah link dier

http://www.megaupload.com/?d=9CAGKP19
http://rapidshare.com/files/274913738...

Aku sedar aku siapa

well kepala aku terhantuk skit bila aku baca satu artikel kat internet nie..... sori la kwn2 blogger aku rase aku x nk kongsi web nie nyer link.... bukan aper .... aku takut bnda2 yang ditulis leh menyebabkan ganguan emosi yang serius pada korang..... boleh kater web nie cam motivasi tp aku strongly advice x yah la bacer klau x sedia..... klau korg nk sgt2.... coment la.... nnti kau post link tu kat korg.... dah2... balik pada cter aku.... aku baca artikel kat part relation, attitude ngan self of you.... so nie aku tulis la aper bnda yang aku rase sangkut2 sgt kat kepala tengkorak aku....

lpas baca artikel2 yang ada.... aku baru sedar sebenarnya aku seorang yang sangat demanding dalam relationship.... aku nk sume bnda ikut jalan atau plan yang aku tetap... contoh klau aku call org.... aku nk org tu angkat.... x der alasan x boleh..... bapak aa.... x leh bla... dalam attitude lak.... dikatakan aku seorang yang optimis n always move on but hiprokrit.... aku rase mungkin btol gak sbb aku bnyk gelak.... tp byk lg bnda yang aku rase aku tipu kat diri aku sndri.... last pasal self of you.... dier label aku sbgai full of lies...... mungkin btol tp aku bg konkusi aku cmni

aku ngaku kdg2 aku mmg demanding.....sehingga aku rase ada jer mmber mluat ngan aku.... bile fikir balik.... ada gak budak pompuan nie aku slalu chatting tp skang dah senyap.... mungkin aku nie mmg demanding bab tu smpai budak tu pon rase x beraper bahagia..... x patut aku kacau dier.... sori.... sori sgt2.... tp mugkin sbb aku nyer urge tuk relation yang wat aku cmtu.... oh well.... dier pon bnyk pilhan .... aku rase aku ni cumer kawan jer la kat hati dier .... x lebih dari tu.... padan muker ko apexd demending sgt....hahaha..... attitude... aku ngaku hiprokit mmg ada.... tp atleast aku ngaku aku mmg ada perangai tu n aku gembira sbb bnda2 hoiprokit nie yg membantu aku smpai skang.... last pasal lier.... mmg aku penipu..... aku menipu tentang kesusahan hidup aku dgn kater aku sng free n mobile... aku x nk org tau pedih sakit luke yang aku dpat slama bper tahun aku hidup sebgai pelajar, anak dan kwn.... ego lelaki aku kater jgn harap aku nk bagitau sume bnda yang aku lalui untuk simpati n aku lebih rela menipu.....

tp in de end sume aku buat ada kebaikan..... aku kini jauh lebih matang dalam berfikir walaupon perangai cam budak2 n lebih memahami erti kehidupan.... tima kasih wahai webpage n tima kasih blogger sbb bg aku peluang untuk berkata

Hilangnya gadget berjasa...

bapak aa..... sdih giler aku..... hari ini 15 Julai 2010..... terciptalah kenangan yang memahat jiwa dan mengguris hati ku yang lemah (ayat superb dari apexD).... henset kesayangan aku akhirnya lesap jua dari tanganku setelah tercicir dari poket seluar jeans CIKELON aku...... disebabkan kesedihan ini maka aku akan ceritakan sejarah hubungan aku n hanset aku ini....

2 bulan akhir sebelum SPM yakni tahun 2007.... aku terfikir sudah tibe masanya aku membeli telefon bimbit aku sendiri..... yelah.... nk calling n msj pon senang..... n dengan gigih berani nyer ....aku simpan la duit skit n berbekalkan sdikit bantuan kewangan dari biasiswa BKP..... aku dapatlah kumpul RM700 untuk membeli sebijik henset.... pada masa tu hanset dalam otak aku cume satu jer ianitu NOKIA 7610 atau lebih famous dikenali sebagai "DAUN".... dengan semangat dan iktizam jitu.... aku berlari lah ke CENTER MARKET (padahal naik bas jer) dan disinilah aku membeli hanset impian aku dengan harga RM 650.... gembira giler time dapat pakai tepon nie.... macam2 aku wat.....masuk software , video, lagu.... macam2 la aku masuk dari baik kepada bnda buruk....sampai aku pon x larat nak masukkan bnda2 lain dgn berbekalkan memori 1 gig..... tp ruang masa menyebabkan henset aku makin x bernilai.... dlu aku beli mahal skang RM200 pon dah leh lipat sebiji DAUN baru..... tp inilah henset pertama yang aku beli ngan usaha aku sndri.... mmg aku gembira bnda nie ada disisi aku slama ni..... dari untuk calling n msg kawan.....aku gune tuk rakam video ambik gambar.... kacau2 awek ( tp aku x penah pon ada hubungan serius.... ai bila la nk berawek ni.....) sdihnyer..... x jangka 15 julai 2010 adalah tarikh keramat henset aku lesap.....hilang time aku bepisah dari group ika sebab aku kena balik awal ada meeting.... bpak aa....sdih nyer..... tp bnda dah jadi..... aku terpaksa la trima dgn hati terbuka....x per la ....ada mksud setiap sesuatu........ kepada henset DAUN ku..... semoga ko dijaga dan dipelihara dengan baik..... jasa2 mu x ternilai dan akan ku kenangi selama ingatan ku berfungsi..... akhir kata ..

TERIMA KASIH NOKIA 7610 "DAUN" kerana telah berkhidmat disisiku selama 3 tahun lamanyer..... uuu..... sdihnyer ( nangis jap.... mengusik jiwa nie)

1. Anda mesti bagi pujian kepada pemberi award nih
  • tanks Eka..... blog nie x der la power pon.... tah....cmner leh famous.....mungkin sebb aku suke merapu x malu2 kot....zzz
2. Sila beri award kepada 10 blogger yang lain
3. Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger ni
  • bnyak lak songeh bnda nie....zzzzz
4. Bagaimana anda boleh digelar blog yang best dan great ?
  • tah..... merepek ngan merapu aku nie ada mksud kot......zzzzz

FINAL FANTASY MANIA

wahahaha..... memandangkan aku free sepanjang cuti lpas pertandingan di UMP ni..... aku sgt2 la x der kejer..... lucky strike sbb aku bawak TV ngan PS 1 aku datang kat UMP nie..... ( erg.... adalah satu kesalahan tau bawak bnda2 nie.... aku x per sbb aku pro sludup barang.... hahaha.... korg jgn follow tau ) by the way...... aku bukan x nk bawak PS2..... cume mlas..... yerla kena rampas x pon sita..... sia2 jer.....k pass bab tu..... aku bawak PS nie pon sbarnya nk abiskan balik FF7 FF8 ngan FF9.... aku dah main da sume game nie tp x complete n perfect..... aku sbgai gamer mmg x leh klau x complete n perfect ...... so aku pon mula la season GAMING FF...... by the way.... sbenarnya aku nie mmg peminat sejati game genre RPG ngan MMORPG..... so faham2 la gamat nyer main game nie... mana x nyer ....FINAL FANTASY nie kan pengolah revolusi gaming RPG..... tu la pasal aku giler2 minat game nie.... mmg dah agak lapok pon PS1 ngan game FF 7 8 9 tp sbgai gamerz.... game nie ttp NO 1 dalam hati aku..... kat PS2 lak aku tgh bezee ngan FF x, FFx-2 ngan FF 12 ..... FF13 tunggu dlu.... aku tgh planning pinjam PS3 mmber aku....hahaha

k sbgai hiasan..... cover game terbaik FF sepanjang zaman tuk PS1 ngan rekod aku....

FF7.... mase paling cepat recover full game 4 hari..... hahaha

FF8 .... tgh main balik.... n tgh kopek sume secret yang ada....


FF 9.... on going lagi..... tp aku mlas nk main game ni dlu ... abiskan FF 8 dlu....hahaha

aku nak bercinta???

aaaaaaaaaa......... knper la semakin hari semakin tinggi keinginan untuk aku bercouple (pergh.... hypothesis.... mmg x leh blah).... saper la yg mempengaruhi jiwa aku ini.... ( padahal x der org pon) tp klau cakap pasal couple nie.... aku mmg ada niat nk wat sorg budak pompuan tu awek aku.... tp masalah nyer .... dier penah tolak sbb me=just too nice for her..... so disebabkan menghormati keputusan yang dier ambik... aku kembali la ke dunia dimana I stand alone with despair..... tp aku still x give up on living ...... so carry on with my burden broken heart.....hahaha n berbekalkan ketabahan aku.... aku mampu hidup smbil gelak besar bersama rakan2 n family tersayang.... tp jujur gak aku agak terluka skit time tu..... yer la .... lamer gak tunggu result tp dier pilih org lain.... oh well..... hidup mesti diteruskan ( satu lagi ayat superb ApexD ) n skang aku kembali kat U aku n bezee ngan macam2 projek.... haiz2.... n kalau gadis tu terbaca bnda nie... aku nk wat 1 more proposal..... leh trima apexD as ur couple ... ( pergh x leh bla.... declair kat BLOGGER.... hahaha... x per la...aku nyer post .... aku nyer suke la..... ) tp ni pon klau dier bukak blospot aku la....n aku pon x mengharap sgt keajaipan berlaku......zzzzzz.... anyway goodluck apexD...

Poster Perang Haluan Kiri

well.... kat FB ada pertandingan..... kawan aku yang ajak wat benda nie ..... ezhan so aku pon wat la dengan ala kadarnya..... aku x bper faham pon condition tuk poster ni so aku wat la ikut mmber aku cakap.... hitam ngan merah.... disebabkan tiada idea n terlalu "rajin" nk wat .... aku wat la bnda nie..... 4 jam gak abis..... aku pecah kepala wat edit gmbar mamat yang terpacak kat poster nie ngan design efek garisan..... brush boleh jer download tp aku malas sbb internet UMP kali nie bnyk page kena block.... so limit la tuk aku..... tp anyway..... biarlah usaha n hasilnya walla.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...