tinggalkan Link di Kedai Kopi

Aku diganggu makhluk tuhan ketika RAMADHAN

aper korang ingat bulan puasa setan kena ikat x der bnda kacau ker..... mungkin korang x cayer tp ini lah bnda yang berlaku kat aku beberapa hari lpas...... seriusly korang leh kater aku menipu bohong dusta atau aper2 jer perkataan yang sama erti dengannya....... tp serius aku kater.... aku x der masa nak menipu korg rakan2 blog..... so terpulang la kat korang akhir kata..... k k .... back to the post.... kejadian ni berlaku baru lagi.... x smpai seminggu .... aku mmg nk tulis bnda nie kat blog tp x der mase..... yer la asyik main game ngan tgok anime memanjang..... selain dari study tuk test2 yang akhirnya berakhir hari ini 28 August 2010..... dan syukur2 sebab sume test aku berjaya jawab dengan tenang dan bergaya (konon)..... aduh aku merepek lagi..... post2..... haiz.... mengenai gangguan aku tu..... berlaku beberapa jam sblom sahur x silap aku hari Khamis 26 August 2010..... x sure la time dier tp agak2 dalam kol 3 - 4 pagi la sbb biase aku sahur dekat2 kol 5 x pon lpas sahur (sori x ingat sgt la)..... bnda nie masuk mimpi aku (bukan mimpi basah yer.... tp klau dapat best gak...... hahaha ) n dalam mimpi tu .... aku berjalan tah kat mane tah.... rase2 dekat tepi jalan.... kawasan letak motor....... n semasa aku jalan2 tu..... aku disapa oleh seorang pak cik yang x dikenali...... die kater......" dik.... tengok ada setan kat motor tu".... aku pon ikut la kater pak cik tadi tu sbb aku tgok dier takut sgt n mintak pertolongan..... sbb aku mmg jenis x ske tolak org mintak tolong.... aku pon pergi la kt motor yang pak cik tu tunjuk.... n kebetulan.....(aku harap bukan realiti la bnda nie) motor yang ada kelibat makhluk tuhan yang disebut td adalah motor member aku...... budak ganu tp aku x ingat nama (sori der)...... bawak motor EX5 hitam.... aku kenal sgt2 sbb ada bnyk sticker2 yang mmg serupa n aku mmg slalu pkai motor nie dulu..... sblom aku ada motot SS110 aku la..... n continue on the story... aku pergi la tgok kat motor tu.... pak cik td tunjuk la kat cover putih kat motor EX5 ni .... n time ni la aku nmpak kelibat hitam seolah olah makhluk memakai cam shinigami atau dewa maut..... berjubah hitam dan menutup kepala..... stelah tgok bnda tu... tibe2 dari bayangan kelibat tu kuar darah.... aku pon pa lagi.... mula la membaca ayat kursi..... aku mmg x tipu pasal bacaan nie.... aku baca ayat kursi ni sgt kuat dalam mimpi tu ..... n sehinggakan ...... aku sedar dari mimpi dan masih membaca ayat kursi dgn kuat dan lantangnya...... kuat nyer suara aku smpai member bilik aku terkejut dari tido dan jadi cuak dgn aku.... ingat aku kena rasuk..... aku ulang 3 kali baca ayat kursi ..... n kemudian aku beristighfar.... lpas tu baru aku cter kat member aku apa yang jd..... n kemudian...... tido semula...... well ni la story yang aku nk share ngan korg.... skang korg pilih la nak caye ker x..... n satu bnda yang aku x penah gtau ..... tp aku rase skang aku leh cter ..... ni bukan kali pertama aku kena.... byk gak .... cume yang ni la paling kuat dan paling menakutkan (maksud aku... org lain rase la.....).... n slama nie aku x penah kuat sgt baca ayat kursi klau kena pon.... stakat aku je la dgr...... k la..... ni jer cter nyer..... tp moral yang aku nak smpaikan.... kalau korang percaya dan yakin dgn tuhan , ajaran serta ayat2 suci-Nya...... aku yakin tuhan akan selalu berada di hati korg dan melindungi korang setiap masa..... dengan ini.... TERIMA KASIH TUHAN-ku KERANA SENTIASA MELINDUNGI aku yang lemah.... amin~~

4 comments:

Hanis Azla said...

Sy percaya sbb pernah kena jg.. rs mcm mimpi tp still dpt rasa bende ni mmg real..

ApexD said...

suker ke x.... trima......err....

rionix said...

wau.. ak penah kne camni.. byk kali da..
biasanya kalau ak tertido terlupa nak bersihkan tpt tido, terlupa baca doa tido, ayat kursi sume tu.. pastu jadi la mimpi plik2..
lepas mimpi tu ble baca ayat kursi je, ak akan terjaga dr tido..

ApexD said...

bagus giler.......atleast ingat tuhan kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...