tinggalkan Link di Kedai Kopi

indah nyer Blog walking .... yeker???

hehehehe ..... cam korg baca kat title post aku nie ..... aku nk borak2 skit pasal Blog walking...... yes .... blog walking a.k.a BW.... aku rase sume bloggerz kat dunia nie enjoy pasal nie..... aku bg hipotesis sndri jer ni..... hehehe...... mana x nyer..... cari info..... download-medownload..... bg pandangan komen d sbgnyer..... n macam2 lagi sume leh diwat dgn hanya BW.... padahal banyak lagi option lain.... sjer jer kater cmnie .... kan aku dah ckp hipotesis aku .... hehehe ... anyway......disebabkan aku sudah lame sgt2 x BW.... aku ambik la kesempatan cuti sabtu membuat aktiviti yang x bermoral ni..... kui3..... ske2 jer kater Bw x bermoral .... hahaha .... tuan puan bloggerz jgn marah.... sjer jer main2 ...... k pasal BW ni ....... klau ikut kisah dari firasat Encik ApexD yakni aku .... yok2 oo jer.... aku akan visit mreka2 yg siggah blog aku jer.... yakni mereka yang tinggalkan tracing blog dorg kat shoutbox aku ..... korg tau kan shoutbox tu aper .... jgn x tau lak ... sbb klau kater blogging tanpa shoutbox.... mmg sgt2 la plik...... kan2??? tp klau incase la ada bloggerz2 baru kat sni yang baru nk blaja blogging.... cmni la shoutbox tu.....



yg ni dari aku nyer.... klau aku on9 ..... mmg aku akan visit korg as a token of gratitude.... hehehe...... lpe.... klau nk bnda nie ..... sbnarnya korg sndri leh jumper kat mana2 blogspot bile tkan2.... tp sjer jer la aku provide gak link nyer.... tkan la sini

k smbung cter balik .... aku pon start la process BW aku..... pas visit bloggerz yg tinggalkan trace.... aku gune lak link2 dari blogspot lain.... aku mmg impress sbb ada rakan2 bloggers sudi sdiakan jumping platform tuk memudahkan BW.... apa yg aku mksudkan disini x lain x bukan penggunaan auto-linkies...... widget nie mmg sgt effective for BW.... ni pic tntg bnda yg aku ckp ni.....


ooo.... ni aku snip dari page bloggerz gak.... sori aku ambik tnpa izin.... tp niat aku cume nk show kpada bloggerz betapa funtion nyer bnda ni.... so aku ucapkan time kasih n sori bnyk2 kat pemilik blogspot ni klau anda marah atau berperasaan sbgnyer..... klau nk visit blogspot ni... link di sini

so adalah loncat sane loncat sni..... macam2 la blog aku bukak..... tp skang aku nk citer .... apa yg jadi spoil nyer BW nie smpai ada masa aku mlas giler nk wat...... disbbkan ada bnyk type of genre n theme n techniques.... so blogspot mmg ada macam2 variasi ...... paling leh nmpak..... accesories blog x yah ckp lg la.... ada yg klau boleh .... biar pnuh ngan macam2.... gambar flsh slideshow dan sbg.... zzz.... tp pernah x rakan2 bloggerz consider pada berapa berat page korg a.k.a bper lame nk tunggu tuk download blogspot korg.... harap korg fhm...... makin bnyk bnda la bnda kat blog korg.... makin problem la bandwith nyer..... lg lmbt la transfer bnda2 tu.... lagi2 la problem klau org cm aku... skali BW.... korg cek bapa bnyk tab nyer..... zzzzz



so korg fhm la kan..... aku x der problem sgt sbnrnya .... tp mreka yg ada internet yg cm ciput..... zzzzz .... tuhan sjer la tau .... kui3 .... tp aku leh consider lagi pasal static things cm text ngan pic.... low flash pon ok lagi.... tp bile ada jer page yg diletak lagu2an..... menangis la aku nk BW.... yerla .... klau 5 blogspot aku bukak berlagu..... indahnyer la muzik nyer ..... download slow....sngkut2 lak tu...... zzzz... @_@

k last problem .... aku x tau la bagi org lain ok ker x .... tp bg aku mmg trase cm problem skit.... shoutbox korg..... ada cm2 style.... ada yg ada kecik kat tepi .... ada yg letak kat navigator bar pastu load page baru...... macam2 la .... tp klau aku .... pasang jer la kat homepage korg.... n lagi elok simple2 ..... x yah nk popup atau sbg nyer.... bukan aper.... sng nk download page jer..... hehehe....

lper lak.... time BW ni.... ada gak la antara bnda2 klaka yg aku jmper.... biase la .... dah macam2 coding diwat n bile check page source code.... mmg x leh blah.... panjang bapa ratus line.... tu la ... bnyk sgt bloggerz yg power2 .... html javascript css ... mcm2 gak la dorg gune to provide bnda2 nie.... contoh



nie kuar time aku nk tkan open in new tab.... niat aku nk tgok kat tab lain sng nk baca post2.... tp ini aku dapat.... srabut2 hahahaha...



ni aku baru tau.... ada gak yg care environment dgn gunekan service save energy pager.... kirenyer.... slagi mouse x kna screen or main page blogspot ni ... page x kan kuar.... bagus..... brilliant.... tabik spring la der....



ni paling x leh blah.... bile tkan link dier trus kuar popup ni... mmg bagus .... bg fokus kat blogspot mana kiter BW.... tp klau aku... aku x bper prefer..... sbb ..... aku jump g site dier pastu baru aku leh patah balik kat page yg aku bukak sblomnyer.... hahaha...

anyway... sni aku slitkan skit tips aku cdgkn tuk kwn2 blogger tp aku mlas nk taip so.... tkan link sini

7 comments:

namaku rahmat said...

haha... blog aku pun termasuk dalam print screen... tq2

Nor Hafiz ApexD BlackBurn said...

hehehe...... sori.... aku ske sharing knowledge

namaku rahmat said...

heee.. ok la 2,aku dpt free promote hee..

EkaWeird said...

lala~

Nor Hafiz ApexD BlackBurn said...

apa kah erti komen ini???

akuberhakHIDUP said...

nice tip lah. sharing sharing lagi ye.

Nor Hafiz ApexD BlackBurn said...

no problem.... sume nyer tuk bloggerz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...